نحوه مطالبه مهریه و نمونه دادخواست مطالبه مهریه بدون پرداخت هزینه دادرسی
برای مطالبه مهریه قانوناً دو راه وجود دارد:
1- تقدیم دادخواست مطالبه مهریه به دادگاه خانواده به خواسته مطالبه مهریه و در صورت نیاز تامین خواسته (توقیف اموال) زوج توسط زوجه ،
در این راه اگر زوجه توانایی پرداخت هزینه دادرسی معادل 3/5 درصد از ارزش مهریه را ندارد، میتواند همزمان با دادخواست، درخواست اعسار از پرداخت هزینه دادرسی را هم بنماید.
2- مراجعه به دفتر ازدواج محل تنظیم عقدنامه زوجین ،
درخواست صدور اجراییه، ارسال درخواست ، پرونده اجرایی به اداره پنجم اجرای ثبت اسناد رسمی و درخواست صدور اجرائیه و توقیف اموال زوج که اصطلاحاً به اجرا گذاشتن مهریه در عوام گفته می شود.
***نکته مهم:
در حال حاضر یعنی از سال 1399 و مطابق دستور العمل صادره ، زوجه یا همان متقاضی مهریه، ابتدای امر می بایست به دفتر ازدواج و متعاقباً اداره پنجم اجرای ثبت اسناد رسمی برای اجرای مهریه مراجعه کند. و در صورت عدم توانایی در معرفی و توقیف مال از زوج، نامه مختومه شدن از آن اداره مبنی بر ختم پرونده اجرایی در آن واحد مربوطه اخذ. و جهت تقدیم دادخواست مطالبه مهریه از طرق دادگاه خانواده اقدام نماید. در نتیجه مراجعه مستقیم به دادگاه خانواده برای مطالبه مهریه فعلاً امکان پذیر نمی باشد.
نمونه دادخواست مطالبه مهریه پس از اخذ نامه مختومه شدن جهت مراجعه و مطالبه از دادگاه خانواده
خواهان : …………..
خوانده : …………..
وکیل یا نماینده قانونی: راحله سادات مدنی وکیل پایه یک دادگستری
خواسته موضوع و بهای آن:
1- مطالبه مهریه به تعداد یکصدوچهارده عدد سکه تمام بهار آزادی به نرخ روز
۲- الزام به پرداخت هزینههای دادرسی و حق الوکاله وکیل
۳- بدواً درخواست قبول اعسار از هزینه دادرسی
دلایل ومنضمات داخواست(مدارک)
1- فتوکپی مصدق شناسنامه و کارت ملی
2- فتوکپی مصدق سند ازدواج
3- وکالتنامه
شرح دادخواست مطالبه مهریه
با سلام و تقدیم احترام
به استحضار عالی می رساند موکل وخوانده به موجب عقد نامه ……. مورخ …. به عقد دائم یکدیگر درآمده اند.
موکل از مهریه موجود در سند نکاحیه یکصد و چهارده عدد سکه تمام بهار آزادی را که بر ذمه زوج عند المطالبه می باشد، تقاضا می نماید. بدواً درخواست اعسار از هزینه دادرسی مطابق ماده 5 قانون حمايت خانواده را داشته و مستدعی است وفق مقررات موضوعه حکم مقتضی را در این خصوص نیز صادر فرمایید و با عنایت به مراتب فوق صدور حکم در اصل خواسته نیز متعاقبا از آن مقام محترم مورد استدعا می باشد.
بدون دیدگاه