[vc_row][vc_column][vc_column_text]
نفقه زن و فرزندان کم سن بر عهده ی مرد خانواده است. در این وظیفه دارایی مرد مدنظر قرار نمی گیرد. یعنی مرد باید بتواند یک زندگی راحت را برای همسر و فرزند خود فراهم نماید. در غیر این صورت مجازات ترک انفاق که زندان و حبس برای نفقه است منتظر وی خواهد بود. لذا تامین معاش خانواده اعم از مسکن، پوشاک، مواد غذایی و دیگر امکانات لازم برای یک زندگی غیر دشوار وظیفه ی وی شناخته می شود. خودداری از انجام این وظیفه می تواند برای وی حبس در بر داشته باشد.
مطابق ماده 642 از قانون مجازات اسلامی هر کس با داشتن استطاعت مالی ، نفقه زن خود را در صورت تمکین ندهد …. دادگاه او را از سه ماه و یک روز تا پنج ماه حبس محکوم میکند.
بدین ترتیب در صورتی که زوجه بتواند در دادگاه کیفری ثابت کند شوهرش از پرداخت نفقه ممانعت می کند، دادگاه حکم به حبس وی خواهد داد.
همچنین در صورتی که این ترک انفاق نسبت به فرزندان وی باشد نیز، حکم بالا جاری خواهد شد. برای مثال در جایی که میان زوجین جدایی صورت گرفته و کودکان توسط مادر نگهداری می شوند، شوهر موظف است تا بلوغ فرزندان، نفقه ی آنها را تامین کند. در صورت عدم تامین، می توان با اثبات جرم ترک انفاق موجب زندانی شدن شوهر شد.
بسیاری از موارد زن تقاضای پرداخت نفقه خود را به دادگاه خانواده مطرح می کند و دادگاه شوهر را به پرداخت مبلغی ماهیانه تحت عنوان نفقه محکوم می شد. در صورتی که پس از ابلاغ حکم محکومیت، شوهر نفقه ی محکوم شده را نپردازد، زوجه می تواند اموال وی را توقیف کند. دادگاه با توقیف این اموال و برگزاری مزایده، از محل اموال فروخته شده، نفقه زن را جبران می کند.
اما در صورتی که مالی از شوهر یافت نشود و چند قسط از اقساط نفقه گذشته باشد می توان از دادگاه جلب شوهر را خواست. بدین ترتیب بر خلاف مورد اول که مدت مشخصی را باید شوهر در حبس می ماند، در اینجا تا زمان پرداخت کامل اقساط عقب افتاده یا کسب رضایت از زن در زندان خواهد ماند.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”وکیل طلاق در تهران” link=”url:https%3A%2F%2Fnoorlaw.ir%2Fdivorce-lawyer%2F|title:%D9%88%DA%A9%DB%8C%D9%84%20%D8%B7%D9%84%D8%A7%D9%82||”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”طلاق توافقی” link=”|||”][/vc_column][/vc_row]