[vc_row][vc_column][vc_column_text]
پس از طلاق یا فوت شوهر یا فسخ نکاح رابطه ی زوجیت میان زن و شوهر از بین می رود. ولیکن به صرف از بین رفتن این رابطه امکان ازدواج مجدد برای زن وجود نخواهد داشت. عده مدت زمانی است که از انحلال نکاح، به موجب قواعد فقهی و قانون ما، زن اجازه ازدواج مجدد را ندارد. پس از گذشت این مدت امکان ازدواج برای وی فراهم می شود. عده چه در ازدواج دائم و چه موقت وجود دارد. اما مدت زمان آنها با یکدیگر متفاوتند.
در هر نوع از انواع انحلال رابطه زوجیت با توجه به وضعیت زن مدت عده متفاوت است. در اینجا به بررسی مدت عده می پردازیم.
به این نکته توجه کنید که برای اجرای صیغه ی طلاق، زن باید طهر باشد. یعنی در مدت عادت ماهیانه امکان اجرای صیغه ی طلاق وجود ندارد. ( توضیح بیشتر در شرایط طلاق) حال اگر فاصله طلاق و عادت ماهیانهی اول زیاد باشد، همان مدت پاکی یا طهر اول، عدهی طلاق محسوب می شود.
اگر آن زن در هنگام بارداری طلاق داده شود، عدهاش را باید تا زمان وضع حمل نگه دارد؛ خواه کمتر از سه پاکی شود و خواه بیشتر.
اگر زنی با اینکه به سن یائسگی نرسیده باشد، عادت زنانگی نبیند، در این حالت باید سه ماه عده نگه دارد.
نکته دیگر اینکه اگر در مدت عده طلاق رجعی شوهر فوت نماید، مطلقه رجعیه باید از تاریخ فوت، عده وفات نگهدارد.
اگر زن با وجود اینکه به سن یائسگی نرسیده باشد، عادت ماهیانه نشود که در این صورت، عدهی ایشان چهل و پنج روز است.
در مواردی که زن باردار باشد، این مدت تا وضع حمل (زایمان) است.
در صورتی که زن باردار باشد، دو حالت قابل تصور است: حالت اول اگر از زمان وفات تا وضع حمل بیشتر از چهار ماه و ده روز بگذرد، عدهی وفات را باید تا چهار ماه و ده روز نگه داشت. حالت دوم این است که از زمان وفات تا وضع حمل کمتر از چهار ماه و ده روز باشد، در این مورد زن باید همان چهار ماه و ده روز را بهعنوان عده نگه دارد.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”طلاق توافقی” link=”url:https%3A%2F%2Fnoorlaw.ir%2Fagreed-divorce%2F|title:%D8%B7%D9%84%D8%A7%D9%82%20%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%81%D9%82%DB%8C||”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”طلاق به درخواست زوجه”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”وکیل طلاق در تهران” link=”url:https%3A%2F%2Fnoorlaw.ir%2Fdivorce-lawyer%2F|title:%D9%88%DA%A9%DB%8C%D9%84%20%D8%B7%D9%84%D8%A7%D9%82||”][/vc_column][/vc_row]