[vc_row][vc_column][vc_column_text]
نفقه یعنی تامین هزینه های زندگی دیگری. در قانون ما مطابق فقه اسلامی در برخی شرایط فرد مکلف به تامین هزینه های زندگی دیگری شده است. افرادی که شامل نفقه می شوند، زن از شوهر، فرزندان از پدر خود و خویشاوندان نزدیک هستند. در این مقاله نفقه زن و فرزندان را بررسی می کنیم.
بر طبق ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی نفقه شامل همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن می شود مثل مسکن، پوشاک، غذا، اثاثیه منزل و هزینه های درمان و حتی خادم البته در صورتی که زن عادت به داشتن خادم داشته باشد و یا به واسطه مریضی نیاز به آن داشته باشد.
دقت کنید موارد ذکر شده در این ماده حصری نیست و به عنوان مثال ذکر شده است. قاعده کلی این است که حقوق زوجه شامل همه نیازهای متعارف و متناسب با شان زن است. از ملاک های مهم کارشناس برای تعیین حقوق زوجه نیازهای زوجه و شان او می باشد.
ملاک تعیین حقوق زوجه نیازهای زوجه و شان اوست که در شرایط زمانی و مکانی مختلف، میزان نفقه متغیر خواهد بود. اگر زنی برای مطالبه نفقه به دادگاه مراجعه کند در این موارد محاکم خانواده برای تعیین مقدار حق زن، از کارشناس استفاده می کنند و کارشناس با تماس با زوجین و تحقیق در خصوص شرایط آن ها میزان حقوق زوجه را تعیین می کنند. (دعوای الزام به پرداخت نفقه)
نفقه اولاد بر عهده پدر است و پس از فوت پدر یا عدم قدرت او بر انفاق بر عهده پدربزرگ پدری است. در صورت عدم حضور پدر و اجداد پدری یا عدم قدرت آنها در پرداخت نفقه بر عهده مادر است اگر مادر زنده نباشد بر عهده پدربزرگ مادری و مادربزرگ مادری و همچنین مادر بزرگ پدری است که در فرض آخر اگر بیش از یک نفر باشند به طور مساوی نفقه بین آنها تقسیم میشود.
اما اگر حضور زن در آن منزل احتمال ضرر و زیان شرافتی و یا بدنی (آزار و اذیت) را برای وی به همراه داشته باشد ترک آن منزل به معنی ناشزه بودن زن نیست و در این صورت نفقه زن تا برطرف شدن این مشکل برعهده شوهر است
در قانون تا زمانی که بین زوجین ، رابطه زناشویی صورت نگرفته باشد، زن می تواند تمکین خود را منوط به پرداخت کامل مهریه کند. در این صورت تا زمانی که مهریه کامل پرداخت نشده ، اصطلاحاً زوجه حق حبس خود را اعمال نموده و می تواند نفقه خود را به طور کامل دریافت نماید.
دقت کنید در صورتی که شوهر 6 ماه به زن نفقه ندهد و این موضوع در دادگاه ثابت شود، برای زن حق طلاق ایجاد شده و می تواند تقاضای طلاق به دلیل عدم پرداخت نفقه را مطرح نماید.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”وکیل طلاق در تهران” link=”url:https%3A%2F%2Fnoorlaw.ir%2Fdivorce-lawyer%2F|title:%D9%88%DA%A9%DB%8C%D9%84%20%D8%B7%D9%84%D8%A7%D9%82||”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”طلاق توافقی” link=”url:https%3A%2F%2Fnoorlaw.ir%2Fagreed-divorce%2F|title:%D8%B7%D9%84%D8%A7%D9%82%20%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%81%D9%82%DB%8C||”][/vc_column][/vc_row]