[vc_row][vc_column][vc_column_text]
اگرعلیه شخصی دادخواست داده شود و خوانده یعنی کسی که علیه او خواسته مطرح شده است، خودش ابلاغیه وقت رسیدگی دادگاه را تحویل نگرفته باشد و به تعبیر حقوقی طبق ماده ۶۸ قانون آیین دادرسی مدنی به او ابلاغ نشده باشد و در جلسات دادگاه نیز حاضر نشود، در صورت محکوم شدن وی، رای صادره غیابی است، رای غیابی ظرف ۲۰ روز پس از ابلاغ در همان شعبه قابل واخواهی و رسیدگی مجدد است. این رای می تواند اعم از طلاق باشد یا هر حکم دیگری.
در طلاق نیز اگر یک طرف در جلسات دادرسی حاضر نشود، لایحه ای به دادگاه ندهد و ابلاغیه ای به دست وی نرسیده باشد، حکم صادره علیه او، غیابی محسوب می گردد. دقت کنید طلاق توافقی به خاطر لزوم حضور زوجین، به هیچ وجه غیابی نخواهد بود.
حقوق مالی زن در طلاق از طرف مرد عبارت است از مهریه، اجرت المثل ایام زوجیت (به شرط مطالبه از سوی زن)، نفقه ایام عده، نفقه معوقه (در صورت مطالبه زن و استحقاق او) و شرط تنصیف اموال مندرج در عقدنامه ها به شرط امضاء این شرط توسط مرد و موجود بودن اموال هنگام طلاق که بعد از عقد خریداری شده باشد.
اگر زنی به طرفیت شوهر دادخواست طلاق غیابی بدهد و در دادگاه دلیلی قانع کننده برای طلاق ارائه کند و شوهر علی رغم ابلاغ در دادگاه حاضر نشود، لایحه ندهد و اخطاریه دادگاه هم به او ابلاغ واقعی نشده باشد رای طلاقی که از سوی دادگاه صادر می شود غیابی است. (دلایل طلاق به درخواست زن)
غایب مفقودالاثر کسی است که از غیبت او مدت بالنسبه مدیدی گذشته و از او به هیچ وجه خبری نباشد. براساس ماده ۱۰۲۳ قانون مدنی دادگاه پس از تقدیم دادخواست طلاق از طرف زن در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار، سه دفعه متوالی به فاصله یک ماه آگهی می کند و اشخاصی را که ممکن است اطلاعاتی راجع به غایب داشته باشند دعوت می نماید تا دادگاه را از شرایط غایب مطلع نمایند. در صورتی که یک سال از تاریخ انتشار اولین آگهی بگذرد و آثاری از حیات غایب نرسد دادگاه حکم طلاق را صادر می کند.
چنانچه غیبت شوهر برای وی ایجاد عسر و حرج کرده باشد و ادامه زندگی برای وی مشقت آور و زجرآور شده باشد می تواند تقاضای طلاق نماید. در صورتی که شوهر نتواند از انجام تکالیف زناشویی برآید و بلاتکلیفی زن سلامت و بهداشت روحی و روانی و به تبع آن سلامت جسمانی زن را تهدید کند، برای وی ایجاد عسر و حرج نموده است و دادگاه حکم به طلاق زوجه می نماید.
بعد از صدور حکم قطعی طلاق، زن 6 ماه مهلت مراجعه به دفاتر طلاق را دارد. در غیر این صورت حکمم طلاق صادره بی اثر خواهد ماند.
همچنین، مطابق تبصره ۲ ماده ۳۰۶ قانون آیین دادرسی مدنی اجرای حکم غیابی منوط به معرفی ضامن معتبر و یا اخذ تأمین مناسب زوجه است، بنابراین زوجه برای اجرای صیغه طلاق باید تأمین بسازد ( فیش حقوقی، جواز کسب و کار ) بنابراین اگر زوجه تأمین یا ضامن نسپارد اجرای حکم متوقف می شود.
(نمونه رای طلاق غیابی)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”طلاق به درخواست زوج” link=”url:https%3A%2F%2Fnoorlaw.ir%2Fdivorce-at-the-request-of-the-husband%2F|title:%D8%B7%D9%84%D8%A7%D9%82%20%D8%A8%D9%87%20%D8%AF%D8%B1%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B3%D8%AA%20%D8%B2%D9%88%D8%AC||”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”طلاق به درخواست زن”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”طلاق توافقی” link=”url:https%3A%2F%2Fnoorlaw.ir%2Fagreed-divorce%2F|title:%D8%B7%D9%84%D8%A7%D9%82%20%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%81%D9%82%DB%8C||”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”وکیل طلاق در تهران” link=”url:https%3A%2F%2Fnoorlaw.ir%2Fdivorce-lawyer%2F|title:%D9%88%DA%A9%DB%8C%D9%84%20%D8%B7%D9%84%D8%A7%D9%82||”][/vc_column][/vc_row]