نکات تنظیم قرارداد اجاره

نکات تنظیم قرارداد اجاره

نکات تنظیم قرارداد اجاره


در قراردادهای آماده اجاره یا همان اجاره نامه های بنگاهی تا حد زیادی سعی شده است مشکلات آتی بین موجر و مستاجر پیش بینی شود لکن در نهایت مصداق این شده است که کیفیت فدای کمیت شود و به دلیل اینکه بتوانند تمام شروط را در یک صفحه جای دهند مجبور شده اند هم نوشته را بسیار کوچک و فشرده کنند و هم موارد بسیاری که منشا اختلافات است در آن پیش بینی نگردد.
در اینجا چندین مورد از این منشا اختلافات را ذکر می کنیم که می توانید با پیش بینی آن طی متمم قرارداد یا ذیل توضیحات اجاره نامه یا حتی یک قرارداد اجاره نامه مستقل تنظیم شده توسط وکیل، از اختلافات آتی جلوگیری کنید.
  1. تغییر کاربری توسط مستاجر و استفاده اداری یا تجاری از واحد مسکونی که موجب باز شدن پای مالیات و بیمه به ملک و عواقب بعدی آن خواهد بود.
  2. هزینه های بدون اجازه مستاجر در ملک
  3. آثار انتقال اجاره به غیر توسط مستاجر
  4. عدم تخلیه به دلیل عدم پرداخت پول پیش و اجرت المثل مربوط به آن دوره
  5. ناچاری موجر در خصوص پرداخت هزینه های مربوط به عملکرد و فعالیت مستاجر نظیر بیمه و مالیات و سایر دیونی که بر عهده مستاجر بوده است
  6. مبهم بودن معنای چک تخلیه و موارد و شرایط استفاده از آن
  7. تکلیف اموال و اثاثی که مستاجر پس از اتمام قرارداد اجاره، از بردن آن امتناع می نماید
  8. ضمانت اجرای مناسب برای تاخیر در پرداخت اجاره ها یا سایر تخلفات بجز فسخ
بدیهی است هر کدام از موارد بالا آثار حقوقی خود را داشته و نحوه نوشتن آن نیز بسیار مهم است چرا که صرف پیش بینی آنها کفایت نمی کند و می بایست این پیش بینی ها در قالب مقررات قانونی باشد.
در پایان لازم به ذکر می باشد که الزامی وجود ندارد قراردادهای اجاره نزد مشاورین املاک و در فرم های مربوطه باشد بلکه موجر می تواند طی یک قرارداد عادی که بصورت تخصصی تنظیم شده است از تمامی امتیازات قانونی اجاره بهره مند گردد.
نویسنده: رسول نصرتی- وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *