طلاق به دلیل شغل نامتعارف شوهر

ملاقات فرزند

آیا زن می تواند به دلیل نامتعارف بودن شغل شوهر، طلاق بگیرد؟

مطابق قانون مدنی، در صورتی که زن شغلی نامتعارف و خلاف شئونات داشته باشد، شوهر می تواند از دادگاه منع اشتغال وی به آن شغل را بخواهد. اما عکس این قضیه نسبت به شغل نامتناسب شوهر امکان پذیر نیست. زن هیچگاه نمی تواند از منظر قضایی موفق به ایجاد مانع برای کار شوهرش شود. راه حلی که قانون به زن داده است، امکان طلاق گرفتن وی می باشد. البته توجه داشته باشید این امر زمانی صادق است که شوهر شروط 12گانه ضمن عقد نکاح را امضا نموده باشد. بند 5 این شروط یکی از شرایط وکالت در طلاق زوجه را بیان می داد:« عدم رعایت دستور دادگاه در مورد منع اشتغال زوج به شغلی که طبق نظر دادگاه صالح منافی با مصالح خانوادگی و حیثیت زوجه باشد.»

لذا برای طلاق زوجه به دلیل شغل نامتعارف شوهر، باید چند مرحله را پیمود:

1. ابتدا زوجه باید منع اشتغال زوج را به شغل نامتناسبش بخواهد. دادگاه در این پرونده ابتدا بررسی می کند که آیا این شغل خلاف شئونات خانواده و حیثیت زوجه است یا خیر. در صورتی که این امر برای وی احراز شود، حکم به منع اشتغال وی می دهد.
2. تنها اثر حکم مذکور در این است که برای دادگاه رسیدگی کننده به درخواست طلاق، نامتناسب بودن شغل و عدم رعایت دستور دادگاه احراز می شود. پس با ادامه اشتغال شوهر در این شغل، می توان درخواست طلاق به درخواست زوجه را مطرح نمود. برای اثبات ادامه اشتغال شوهر، دلایلی مانند شهادت شهود، سابقه بیمه وی در شغل سابق و یا اقرار شوهر موثر خواند بود.
سایر شرایط دعوا، مطابق دعاوی طلاق به درخواست زوجه است.
دقت کنید در صورتی که شروط 12گانه ضمن عقد به امضای زوجین نرسیده باشد، همچنان راه برای طلاق زن وجود دارد که البته این شیوه کمی دشوارتر بوده و ممکن است با حساسیت قاضی در صدور رای به طلاق مواجه شود.
این شیوه، اثبات عسر و حرج به موجب شغل خلاف شئونات شوهر است. زن باید ثابت کند این شغل ادامه زندگی زناشویی را برای وی دشوار ساخته است. لذا علاوه بر اثبات خلاف شان بودن و ادامه اشتغال زوج به این شغل، عسر و حرج و صعوبت زندگی به موجب این شغل نیز باید نزد دادگاه اثبات کردد.
سایر موارد دعوا مانند دعاوی عسر و حرجی بوده و حقوق زن در این دعاوی تماماً حفظ می شود. مگر خود حاضر به بخشش مهریه یا دیگر حقوق به منظور نشان دادن عسر و حرجش نزد دادگاه باشد.

نویسنده: ریحانه خلیلی- وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی

ریحانه خلیلی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *