نصب آسانسور در قسمتهای مشاع آپارتمان

ملاقات فرزند

نصب آسانسور در قسمتهای مشترک یا مشاع آپارتمان یکی از موضوعاتی است که در آپارتمانهای قدیمی که از ابتدا آسانسور نداشته اند، مطرح گردد. این موضوع در مواردی که اقلیت ساکنین با آن مخالف باشند، ممکن است به معضلی لاینحل تبدیل شود. در همین راستا و برای روشن شدن زوایای امر استعلامی به شرح ذیل از اداره حقوقی قوه قضاییه صورت گرفته است که به بررسی ان می پردازیم.

نظریه اداره حقوقی قوه قضاییه در خصوص نصب آسانسور در قسمتهای مشاع

با توجه به ماده 6 قانون تملک آپارتمانها مصوب 1343 با اصلاحات و الحاقات بعدی آیا اکثریت مالکان می توانند در فضای مشترک و غیر اختصاصی آپارتمان به رغم مخالفت یکی از مالکان اقدام به نصب آسانسور نمایند؟

پاسخ اداره حقوقی نظریه شماره 7/1402/999

اولا با توجه به اطلاق و عموم عبارت ((امور مربوط به قسمتهای مشترک)) در ماده 6 قانون تملک آپارتمانها مصوب 1343 با اصلاحات و الحاقات بعدی، چنانچه قرارداد دیگری بین مالکان ساختمان وجود نداشته باشد و اکثریت مالکان واحدهای آپارتمانی موافق نصب آسانسور در قسمت مشاعات باشند، نصب آسانسور به تصمیم اکثریت یاد شده در صورتی که بیش از نصف مساحت تمام قسمتهای اختصاصی را مالک باشند،مطابق حکم ماده یاد شده است. در فرض سوال مخالفت یکی از ملکان با این امر با رعایت شرایط فوق موثر در مقام نیست.

ثالثا با توجه به قسمت اخیر ماده 2 قانون تملک آپارتمانها و تبصره 3 ماده 4 (اصلاحی 1376) این قانون و مفاد مواد 3 و 23 آیین نامه اجرایی آن مصوب 1347/2/8 با اصلاحات و الحاقات بعدی از آنجا که مالک های واحدهای زیرزمین و یا همکف استفاده مستمر و متعارفی از آسانسور ندارند، در تامین هزینه های نصب، تعمیر و نگهداری آسانسور تکلیفی ندارند.

نویسنده: منصوره خلجی-وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی

منصوره خلجی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *